Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

ACV Smart Multi-Energy Spremnik u spremniku

ACV Smart Multi-Energy Spremnik u spremniku ACV-ova linija Smartline solarnih spremnika Multi Energy predstavljaju jedinstven proizvod idealan za primjenu u stambenim, trgovačkim i industrijskim objektima.


Odlike ovih grijača tople vode "spremnik u spremniku" od nehrađjučeg čelika su: obilan dovod tople vode, vrhunska izolacija i izrada, samo-odstranjivanje kamenca, sustav protiv stvaranja legionela i bakterija i jednostavno održavanje.

Smart je konstruiran za vertikalno instaliranje. Zapremine do 240 litara mogu se postaviti na pod ili objesiti na zid. Bojler je opremljen rastezljivom cijevi koja poboljšava rad kada se postavi tako da su ispod nje svi spojevi za toplu vodu.

 

Velika površina izmjene topline

Smanjeno vrijeme punjenja i potrošnja energije uz minimalnu potrebu za prostorom.

Spremnik tople vode izrađen je od nehrđajućeg čelika. On se sastoji od unutrašnjeg spremnika grijača vode spremnika u spremniku, potpuno uronjenog u primarnu vodu sustava grijanja. Njegova velika površina izmjene topline (1.5 do 2.5 puta veća od one tradicionalnih spiralnih grijača) omogućuje zagrijavanje velike količine tople vode za domaćinstvo u vrlo kratkom vremenu, što smanjuje količinu pohranjene vode i ograničava gubitak energije.

Osim toga, velika površina za izmjenu topline smanjuje broj stop-start ciklusa kotla koji snabdjeva grijač vode. To poboljšava sveukupnu energetsku djelotvornost instalacije, te smanjuje štetna ispuštanja i produžuje radni vijek kotla i bojlera.