Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Novi sustav solarnog grijanja pušten u rad

Novi sustav solarnog grijanja pušten u rad Četvrti od dosad devet ugovorenih solarnih sustava zagrijavanja potrošne tople vode i pružanja podrške grijanju pušten je prošlog tjedna u rad.


Kao i do sad baza sustava je akumulacijski spremnik od 500 L u verziji sa spremnikom potrošne tople vode i solarnom spiralom. Riječ je o stambenom prostoru na prostoru Crikvenice koji uz jednu kupaonu ima i vanjski mini-bazen, a u zimskom periodu objekt se zagrijava ugrađenim Emmeti toplovodnim podnim grijanjem.

Za ovakvu potrebu za toplinskim učinom ugrađena su dva solarana vakumska kolektora sa ukupno 60 cijevi. Cijelim sustavom upravlja inteligentna Seltron regulacija WDC-10 sa sobnom jedinicom DD2+. Navedimo još podatak da se u Centrometalovom CAS-BS spremniku od 500 L u 4 sata sunčanog dana uz 60 vakumskih cijevi temperatura vode sa 15 popela na 47 stupnjeva i osigurala dovoljnu količinu potrošne tople vode.

Sličan projekt započinjemo drugog tjedna na području Jadranova, dok u Poreču ugrađujemo drugu fazu sustava pripreme potrošne tople vode za apartmanski objekt.

Ukoliko Vas zanima ugradnja solarnog sustava i na Vašem objektu kontaktirajte nas za besplatan uviđaj i izradu ponude.