Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Solarni kolektori nove tehnologije

Solarni kolektori nove tehnologije Solarni kolektori nove tehnologije Heat pipe uskoro u potpunosti će zamjeniti pločaste kolektore koji su dosad korišteni prilikom zagrijavanja potrošne tople vode.

Izuzetna efikasnost ovih solarnih kolektora prvi su i glavni razlog zašto smo se i mi opredjelili kod izgradnje novih sustava solarnog grijanja ili kod sve ćešće rekonstrukcije postojećih solarnih panela. Do punog početka turističke sezone ugovorili smo, a dio i već isporučili značajan broj solarnih sustava koji pokazuju u rekonstrukcijama značajna poboljšanja u prinosu toplinske energije.
 

Heat pipe solarni kolektori za razliku od mnogih izvedba na tržištu imaju zavidnu produkciju topline tijekom cijele godine zbog izuzetne izolacije kojom prolazi solarna kotlovska voda. Difuzno zračenje koje apsorbira heat pipe unutar vakumske cijevi koja predstavlja vrhunski izolator ima na području Hrvatske dobre rezultate, a jedina razlika u odnosu na sve druge izvedbe je u razini izolacije hidrauličnog dijela solarnog sustava. Ono što se u većini analiziranih ugrađenih solarnih sustava događa je upravo loša izolacija pa u niskotemperaturnom režimu rada niža vanjska temperatura poništava dobru apsorbiranu toplinu.


Jamstvo 10 godina


Osim tehničkih prednosti i sigurnosna prednost koju nudimo uz vrhunski proizvod belgijskog ACV-a je i jamstvo od 10 godina na vakumske cijevi. Nadamo se da smo sa takvom podrškom učinili bitan korak kako bi uvjerili sve svoje korisnike da je riječ o vrlo efikasnom i kvalitetnom proizvodu koji je teško usporediti kako cijenom tako i kvalitetom i efikasnošću sa nizom pridošlih bezimenih solarnih kolektora i opreme iz Kine bez adekvatne potvrde kvalitete. Napomenimo da ove godine belgijski proizvođač ACV, koji je vodeći proizvođač inox programa opreme za produkciju tople vode, obilježava 90 godina proizvodnje i postojanja i prigodno tome uvodi doživotno jamstvo na inox spremnike što dovljno govori o samoj kvaliteti proizvoda.


Jednostavna montaža - nizak rizik

S obzirom da se solarni sustavi nalaze dijelom izvan zatvorenih prostora izloženi su djelovanju vanjskih utjecaja (snjeg, kiša, tuča, jak vjetar). Vakumski kolektori i u ovom pogledu imaju sve prednosti na svojoj strani. Prozračnost je razlog zbog kojeg ovi kolektori ne stvraju veliki otpor jakom vjetru i zbog toga nema velike opasnosti od mehnčikog oštećenja uslijed vjetra. Ukoliko teški vremenski uvjeti uzrokuju puknuće pojedine vakumske cijevi solarni sustav je i dalje u pogonu i nije potrebno prazniti sustav već samo zamjeniti jednu cijev čija cijena koštanja nije velika, a sama intervencija je moguća kroz krovni prozor.


Solarna automatika - presudni faktor

Prateći daljinski sustave i analizom izmjerenih prinosa došli smo do vrlo važne činjenice da prilikom odabira diferencijalne regulacija možemo u velikoj mjeri utjecati na efikasnost solarnog sistema. Uspoređujući niskobuđetne regulatore serijski ugrađene na solarne pakete, kromschroder-ov Lago i Seltronov SGC ili WDC regulator ustanovili smo da je za maksimalnu efikasnost pravilan odabir Seltronov regulator WDC kada govorimo o solarnom grijanju PTV i podršci grijanju, dok SGC 26 ili SGC36 možemo upotrijebiti kod pripreme potrošne tople vode. Bolji rezultati od 7 do 10% ostvaruju se u impulsnom vođenju, ciklusima paljenja optočnih crpki i vremenskim programima.

Za ovu sezonu solarnog grijanja pripremili smo Vam izuzetne cijene ACV-ovih vakumskih solarnih kolektora:

Cjenik solarnih kolektora

Primjeri solarnih sustava

Primjeri solarnih sustava (Pula, Crikvenica, Mali Lošinj, Rijeka)