Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Solarno grijanje ugradnja Pula

Solarno grijanje ugradnja Pula Pustili smo u pogon novi niskoenergetski objekt zagrijavan putem primjene solarne energije.


Luksuzno izgrađen i opremljen objekt od preko 200 četvornih metara korisnog stambenog prostora sa garažnim prostorom, prostranom terasom, maslinikom i vanjskim bazenom namjenjen je turističkoj djelatnosti. Usprkos namjeni svjesni cijene energenata i mogućnosti solarne energije u objekt je ugrađeno toplovodno podno grijanje Emmeti kao grijaće tijelo niskotemperaturnog grijanja.

 

I ovog puta kao bazu odabrali smo Centrometalov akumulacijski spremnik od 800 L u inačici sa solarnim izmjenjivačem i inox bojlerom sanitarne vode. A već standardno sustav predgrijavamo ACV-ovim vakumskim solarnim kolektorima od ukupno 60 cijevi. Sustav je pušten u probni rad jučer i u tri sata rada podigao je punjenu akumulaciju sa 10 stupnjeva na 22. Za Vas smo snimili praćenje kolektorskog osjetnika na centralnom regulatoru Seltron WDC10 i razvijanje toplinskog učina tokom prvog mjeseca putem vakumskih heat pipe kolektora. Kako bi razuvjerili sve skeptične strane i nadalje ćemo pratiti solarne sustave i o tome raditi video zapise i dokazati kako je moguće izgraditi inteligentan objekt i u visokoj mjeri zagrijavati ga sunčevom energijom.

 

Video Seltron WDC10

 

Za kraj još par slika ugrađenog sustava:

Solarno grijanje ugradnja Pula

 

Solarno grijanje ugradnja Pula

 

Solarno grijanje ugradnja Pula

 

Solarno grijanje ugradnja Pula