Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Ugradnja solarnog grijanja tople vode

Ugradnja solarnog grijanja tople vode Tehnologija heat pipe vakumskih solarnih kolektora omogućuje cijelogodišnji prihvat topline bez obzira na temperaturu okoline.


Nekoliko važnih detalja i upotreba novih tehnoloških produkata mogu rezultirati besplatnim zagrijavanjem potrošne tople vode tijekom cijele godine. Iz tog razloga nije proljeće pravo vrijeme za nadogradnju solarnog sustava, već je za to pravo vrijeme upravo sada. Ugradnjom sustava u bilo koje doba godine ostvarit ćete uštedu na zagrijavanju PTV.                                                                                                                                                                                                                               

 

Navodimo Vam primjer sustava za zagrijavanje potrošne tople vode koji je u prvoj fazi nadograđen Centrometalovim solarnim bojlerom STEB 300 , a sada dopunjen ACV vakumskim solarnim kolektorom od 30 cijevi. Navedimo podatak da je danas u Rijeci bilo 9 stupnjeva, voda prije zagrijavanja u dnu spremnika bila je na 15 stupnjeva, a prilikom puštanja u rad i podešavanja u roku od 4 sata postignuta je temperatura od 36 stupnjeva. Inače to je dovoljna temperatura tuširanja. Dakle ne zaboravite da je sunce besplatna energija koja štedi Vaš novac.

Video ugrađenog vakumskog kolektora pogledajte na našem facebook profilu.

Ukoliko i Vi želite energetski prihvatljiviji sustav obratite nam se s povjerenjem.