Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Vakumski solarni kolektori - 330 kn Akcija

Vakumski solarni kolektor Predstavljamo Vam akciju visokoučinskih Heat Pipe kolektora proizvođača ACV po cijeni od samo 330,00 kn po vakumskoj cijevi sa uključenim nosačima za ravni ili kosi krov.


Primjerica cijena ekvivalnentnog kolektora od 10 cijevi cijena bi iznosila 3.300,00 kn. Za Vas smo pripremili veličine od 22 i 30 cijevi pomoću kojih je moguće modularno zadovoljiti sve potrebe solarnog grijanja od najmanjih sustava do velikih zahtjeva kampova i hotela.

 

Navedimo još jednom bitnu razliku. Dakle, heat pipe vakumski kolektori su vrsta vakumskih kolektora. Uz heat pipe tehnologiju na našem tržištu česta je pojava i U-pipe kolektora koja je gledajući pokrivenost tokom cijele godine bitno zaostaje za heat pipe-om. Kod ovih kolektora zagrijavana voda prolazi kroz glavu kolektora kroz bakrenu cijev promjera 22mm koja je izuzetno dobro izolirana. Difuzno sunčevo svijetlo prema tome pokupi vakumska cijev preko apsorbera, a putem bakrenog injektora koji se nalazi unutar vakumski izoliranog prostora temperatura se prenosi na bakrenu cijev u glavi kolektora. Na taj način postižemo izuzetne rezultate po prosječnim danima u godini, čak i po burnom i gladnom vremenu.

Kod konkurentskih kolektora hladno vrijeme kompenzira priklupljenu toplinu pa iz tog razloga 4-6 mjeseci oni su potpuno "mrtvi" i ne pridonose efikasnosti sustava.

Osim odabira solarnog kolektora potrebno je pažnju posvetiti i izolaciji i hidrauličnom protoku no o tome ćemo uskoro u zasebnom članku.

 

Za sve upite stojimo na raspolaganju.