Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Vakumski solarni kolektori i na krovovima Gorana

Vakumski solarni kolektori i na krovovima Gorana Da nije pravilo da se solarni kolektori ugrađuju samo u primorskim krajevima primjer je ugradnje ACV vakumskih solarnih kolektora u Gorskom kotru koje služi za održavanje minimalne temperature tijekom zimskih mjesece.

 

Odlike ovog niskoenergetskog objekta je dobra izolacija ytong materijala i ugrađeno toplovodno podno grijanje koje iz akumulacije od 1000 L dogrijavano solarnim kolektorima od 120 cijevi osigurava minimalnu toplinu u obiteljskoj kući.
 

Ovaj slučaj potvrda je vrlo visokog učinka ACV-ovih vakumskih Heat Pipe kolektora koji primjerice po oblačnom vremenu i niskim temperaturama čak u kontinentalnim krajevima mogu doseći temperature od 80 stupnjeva reagirajući već na svjetlost.
 

Specifičnost solarnog grijanja u gorskim krajevima svakako je ugradnja kolektora na vrlo strmim krovovima.