Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Absolicon nova generacija koncentriranog kolektora

Datum objave: 30.04.2012
Absolicon nova generacija koncentriranog kolektora Švedski patent koncentriranog solarnog kolektora koji objedinjuje produkciju električne energije fotonaponskim ćelijama i proizvodnja tople vode predstavlja novu generaciju sunčanih igračaka.

Ovaj proizvod može se naći u ukupnim širinama 6 i 10 m i moguće ih je serijski neograničeno spajati, a namjenjeni su za srednje i velike privatne i poslovne objekte.

Kao što u uvodu stoji ovaj kolektor proizvodi električnu energiju i zagrijava toplu vodu sa mogučnošću proizvodnje pare i do 200 stupnjeva za primjenu u industriji. Ono što se sve više spominje su solarni absorberi za hlađenje ili lajičkim rječnikom rečeno korištenje solarne energije i u svrhu hlađenja. Ovakav proizvod u primjeni po Europi već služi i za hlađenje bolnica, a vrlo je izvjesno da će svoju prvu primjenu doživjeti u budućnosti i u Hrvatskoj.