Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Poticaji za obnovljive izvore energije

Datum objave: 18.04.2012
Poticaji za obnovljive izvore energije Do 15.12.2011. traje natječaj Primorsko-goranske županije Zelena energija u mom domu za ugradnju solarnih sustava za pripremu potrošne tople vode i/ili pripomoć u grijanju.

Uz ugradnju solarnih sustava u ovoj godini županija subvencionira i prelazak na peći za centralno grijanje na biomasu odnosno u ovom slučaju na pelete. Na natječaj se mogu javiti svi građani koji su vlasnici nekretnina i sa prebivalištem u PGŽ, a imaju plan preći na energetski prihvatljiv sustav grijanja ili pripreme potrošne tople vode.

 

Za razliku od prošle godine ove godine se planira sufinancirati 40% investicije do maksimalno 8.000,00 kn što je 4.000,00 kn manje nego do sada, ali je broj kućanstva nešto veća.

 

Ovdje preuzimti obrazac i upute za popunjavanje

Obrazac Zelena energija u mom domu