Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Centrometal akumulacijski spremnik CAS 801

Centrometal akumulacijski spremnik CAS 2001
Karakteristike
Volumen spremnika l: 800
Ukupna visina mm: 1880
Promjer mm: 1050
Dostava:
Isporučivo: Ne
Broj proizvoda po pakiranju: 1
Ukupna masa: 180 kg
Cijena za gotovinu: 4.290.00 kn
Price / Preis: 572.00 EUR
Cijena za kartice: 4.612.00 kn
Posjeta: 1262
Opis proizvoda

Akumulacijski spremnici CAS namijenjeni su ugradnji u sustave centralnog grijanja uz kotlove na kruto gorivo (Bio-Tec, EKO-CK, EKO-CKB, CentroMini, EKO-CK Plus, EKO-CKB Plus, EKO-CKS) radi akumuliranja toplinske energije te ekonomičnijeg i efikasnijeg rada kotla.

Izrađuju se u tri veličine i četiri izvedbe:
- kao akumulacijski spremnik,
- sa ugrađenim inox bojlerom za pripremu potrošne tople vode,
- sa ugrađenom cijevnim izmjenjivačem za spajanje solarnih kolektora te
- sa ugrađenim inox bojlerom i cijevnim izmjenjivačem.

Ovakve izvedbe omogućuju istodobno korištenje više obnovljivih izvora energije što ih čini ekološki i energetski vrlo prihvatljivim. Uz ugrađene spremnike CAS loženje je moguće planirati u prihvatljivo vrijeme, a za slučaj blažih vanjskih temeratura grijanje prostora i zagrijavanje potrošne tople vode bez loženja kotla moguće je i više dana.
Spremnici su izrađeni iz atestiranih materijala u skladu s normom ISO 9001/2000.

Karakteristike akumulacijskih spremnika CAS:

Namijenjeni su ugradnji u sustave centralnog grijanja radi akumuliranja toplinske energije. Povećavaju efikasnost i ekonomičnost rada kotlova na kruto gorivo. Izrađeni su iz atestiranog čeličnog lima u skladu s normom 9001/2000. Dobro su izolirani toplinskom izolacijom na koju se postavlja vanjska obloga od skaja. Spremnike je moguće međusobno povezivati kako bi se povećala ukupna akumulacija u sustavu.

Izrađuju se u tri veličine i četiri izvedbe:
- CAS (500, 1000, 2000 lit.) - akumulacijski spremnik;
- CAS-S (500 i 1000 lit.) - akumulacijski spremnik sa cijevnim izmjenjivačem za spajanje solarnih kolektora;
- CAS-B (500 i 1000 lit.) - akumulacijski spremnik sa ugrađenim inox bojlerom za potrošnu toplu vodu;
- CAS-BS (500 i 1000 lit.) - akumulacijski spremnik sa ugrađenim inox spremnikom za potrošnu toplu vodu i cijevnim izmjenjivačem za solarne kolektore.

Prijedlog je da se na svaki 1 kW snage kotla ugradi min. 50 do 60 litara volumena spremnika, što znaći da je npr. uz Bio-Tec 40 kW potrebno ugraditi akumulaciju od najmanje 2000 litara tj. jedan spremnik CAS 2000 ili dva CAS 1000.