Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

ACV SmartLine SLE W | Cijena | Prodaja

ACV SmartLine SLE W Odlučili smo Vam u nekoliko narednih novosti približiti visokoučinske inox bojlere belgijskog proizvođača ACV.

Vrlo interesantan proizvod je iz serije SmartLine SLE W kojeg smo za Vas usporedili sa sličnim emajliranim bojlerom slovenskog proizvođača Gorenje ili Lentherm Invest. Odabrali smo prosječni objekt koji zahtjeva do sada standardnu pripremu tople vode iz akumulacije od 500 L priključenog na manji solarni sustav ili centralno grijanje. Pri tome odabrali smo Lenthermov OWL 500 sa ugrađenim elektrogrijačem.

 

Ovaj bojler ima površinu izmjenjivača 2,17 m2, može apsorbirati maksimalno 80,5 kW topline i osigurava kontinuirani protok kod 45 stupnjeva 1975 l/h. Prema tim parametrima odabrali smo adekvatni bojler ACV-a iz serije SmartLine SLE W koji ima 2,29 m2 površinu izmjenjivača, maksimalno apsorbira 68 kW topline i osigurava protok od 1665 l/h na 45 stupnjeva. Cijena obije varijante kreće se oko 11.000,00 kn sa jednakom opremom. Napomenimo da je ACV-ov bojler izrađen od nehrđajućeg čelika i ima tehnologiju koja omogućuje da se elektrogrijač nalazi u kotlovskoj vodi, a ne u sanitarnoj što je vrlo važno kod problematičnih voda koje stvaraju veće količine kamenca.

Prema toj usporedbi odluka je vrlo jednostavna, a mi smo se odlučili za ACV. Navedimo sada još i podatak da smo prilikom usporedbe odabrali model sa ukupnom zapreminom od 240 L. Vrlo pojednostavljeno: za gotovo jednaku produkciju tople vode odabirom SmartLine-a dovoljna nam je gotovo polovica spremnika klasičnog emajliranog kombniranog bojlera sa spiralnim izmjenjivačem čime štedimo polovicu utroška energije, naravno time i novac. Ili gledajući sa druge strane za istu količinu energije u mogućnosti ste osigurati veću produkciju tople vode.

 

 
   
 ACV SmartLine SLE WTehničke karakteristike ACV SmartLine SLE W

- Vertikalna zidna montaža sa cijevima za toplu sanitarnu vodu prema dolje

- BI_energjiska izvedba sa električnim grijačem 2,2 kW u primarnom strojnom krugu radi sprečavanja kamenca.
 
- Visoko kakovostna izolacija: 50 mm iz tvrde poliuretanske pjene. Toplotne izgube 3 stepene na 8 sati.
 
- Visoko kvalitetna konačna obrada vanjskog plašta u bijeloj boji (SMART SLE W) iz polipropilena, elegantan i odporan na udarce. Logotip možemo prilagoditi samoj montaži...
 
- Kontrolna ploča ima termostat i prekidač za preklop zima/ljeto.

- Nastavak za montažu na zid je u kompletu.

- 5 modela: 105, 130, 160, 210, 240 litara.

- Nominalna snaga izmenjivača od 23 do 68 Kw.

- Zaštitna grupa 7 bara fi ¾ opcija

 

ACV SmartLine SLE WKonstrukcija bojlera:

 

 1. Ručni odzračni ventil
 2. Izlaz tople sanitarne vode
 3. Izolacija 50 mm iz tvrde poliuretanskepjene
 4. Inoks cijev za termostat
 5. Električni grijač 2,2 kW
 6. Kontrolna ploča
 7. Poklopac iz tvrde polipropilenske pjene
 8. Vanjski spremnik od čelika (primar)
 9. Unutrašni inox rezervar
 10. Vanska izolacija iz polipropilena,elegantna i odporna na udarce
 11. Primarni povratak
 12. Recirkulacija tople sanitarne vode
 13. Donji poklopac iz tvrde polipropilenske pjene
 14. Ulaz hladne sanitarne vode