Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Centrometal CAS-PBS akumulacijski spremnici

Centrometal CAS-PBS akumulacijski spremnici Centrometalovi CAS-PBS akumulacijski spremnici predstavljaju novu generaciju akumulatora topline domaćeg proizvođača.

Akumulacijski spremnici CAS-PBS namijenjeni su ugradnji u niskotemperaturne sustave grijanja i zagrijavanja sanitarne vode uz potporu solarnog sustava. Posebnom konstrukcijom dobiva se brzo zagrijavanje gornjeg dijela spremnika pomoću solarnih kolektora, čime se dobiva brže i efikasnije zagrijavanje PTV-a. U donjem dijelu spremnika nalazi se solarni izmjenjivač topline, dok je u gornjem dijelu spremnika smještena orebrena inox cijev za protočno zagrijavanje PTV-a. U gornji dio spremnika može se ugraditi i elektrogrijač kojim se može dogrijati sanitarna voda ukoliko nema dovoljno energije od kolektora ili nekog drugog konvencionalnog sustava. Akumulacijski spremnik je dobro izoliran debelom izolacijom kako bi se gubici na okolinu sveli na minimum. Obzirom na više priključaka, na spremnik se može spojiti više neovisnih sustava dogrijavanja vode grijanja i PTV-a što ga čini ekološki i energetski vrlo prihvatljivim. Spremnici su izrađeni iz atestiranih materijala u skladu s normom ISO 9001:2008.

 
KARAKTERISTIKE AKUMULACIJSKIH SPREMNIKA CAS-PBS:
Akumulacijski spremnik izrađen od kvalitetnog crnog čelika.
Protočno zagrijavanje sanitarne vode preko orebrene inox cijevi u gornjem dijelu akumulacijskog spremnika.
Cijevni izmjenjivač topline u donjem dijelu spremnika za spajanje solarnog sustava ili nekog drugog izvora topline.
Razdjelna ploča sa cijevima koja omogućuje bolji raspored temperatura po visini spremnika.
Mogućnost spajanja elektrogrijača na za to predviđen priključak 2”.
130mm toplinske izolacije za minimiziranje toplinskih gubitaka spremnika.
Izrađuje se u skladu s normom ISO 9001:2008.

Centrometal CAS-PBS akumulacijski spremnici