Solarno grijanje kuće

Solarno grijanje putem solarnih kolektora u ovo doba povećanja cijena energenata sve je traženiji oblik grijanja i pipreme tople vode. Navodimo Vam pušten u probni rad niskoenergetski objekt u okolici Pule (Istra). Rječ je visokokvalitenoj solarnoj podstanici čiju bazu čini ACV-ov Multi Energy tank-in-tank akumulacijski spremnik od 800 L. ACV uvodi kao potvrdu besprijekorne reputacije ...

Grijanje vode i kuće solarnim kolektorima Rijeka

Datum objave: 05.08.2013
Grijanje vode i kuće solarnim kolektorima U probnom radu ovog tjedna nalazi se privatna kuća u centru Rijeke na kojoj solarnim kolektorima grijemo toplu vodu i putem podnog grijanja kuću površine 110 m2.

 

Solarni sustav se sastoji od dva vakumska kolektora proizvođača ACV od 30 cijevi, akumulacijskog spremnika ACV Multi Energy 600 L i diferencijalne automatike Seltron WDC10. Bez potrošnje poslijednjih 10-tak dana u akumulacijskom spremniku temperatura ne pada ispo 73 stupnjeva.

 

 

 

Kao pogon za dogrijavanje i hlađenje ugrađena je dizalica topline Mitsubishi od 12 kW serije Power inverter, a izvršni član hlađenja ove moderno opremljene kuće su Emmeti Silence Slim ventilokonvektori diskretnog dizajna i niske razine buke. Dizalicu topline u probnom radu upravljamo novim upravljačem PAC-IF041 koji omogućuje smještanje glavnog termostata u ambient i kontroli tempertature grijanja vođenog vanjskom temperaturom.

 

Solarno grijanje kuće ACV - video o principu grijanja solarnim kolektorima

 

Pogledajte još:

Tanki ventilokonvektori

Vakumski kolektori - novosti

ACV SL Multi Energy tank in tank